logo oranje wijn

ONZE KEUZE

Palmeri Orange (Bio)

 

Druivensoort: Chardonnay (100%)

Oogst: Handmatig

Wijnbereiding: Alcoholische en malolactische gisting* in stalen tanks met maceratie** op de schil gedurende ongeveer 30 dagen

*Tijdens deze gisting wordt het hard overkomende appelzuur omgezet in het zachtere melkzuur. De malolactische gisting gebeurt onder invloed van de melkzuurbacterie die zich op de schil van de druif bevindt. Er komt geen gist aan te pas, dus strikt genomen is de term “gisting” niet juist.
**Maceratie is het proces waarbij gekneusde druiven (inclusief pitten en steeltjes) weken in de most zodat er tannines, kleurstoffen en aroma's aan worden onttrokken.

Rijping: Op barrique gedurende 8 maanden

Verfijning: In de fles, gedurende ongeveer 2 maanden, bij een gecontroleerde temperatuur

Proefnotities: Amberkleurige kleur In de neus openen zich complexe nuances van rijp fruit en bloemige hints. Tonen van gekookte appel, abrikoos en witte bloemen komen naar voren, met een achtergrond van gekonfijte citrusvruchten. Een vleugje vanille en geroosterd hout, afkomstig van vatrijping, geeft een vleugje elegantie en complexiteit aan het boeket. In de mond worden de reuktonen bevestigd en wordt een volle en omhullende structuur onthuld met een zuurgraad die deze in evenwicht kan brengen, gevolgd door een ongelooflijk aanhoudende afdronk.

Alcoholgehalte: 13% vol

Ideale temperatuur: 7-9°C

 

 

 

Oranje wijn: Palmeri Orange Bio

Palmeri Orange 2022

(zonder toegevoegde sulfieten) 

 

 

Palmeri Orange 2020

(zonder toegevoegde sulfieten) 

 

 

Palmeri Orange 2020

 

Druivensoort: Chardonnay (100%)

Oogst: Handmatig

Leeftijd wijnstokken: 6 tot 8 jaar


Oranje wijnen zijn uniek door hun productieproces waarbij witte druivenschillen en pitten lang meeweeken, wat resulteert in een kenmerkende amberkleur en rijke aroma's. Deze wijnen, die sterk verschillen van traditionele witte wijnen, vormen een aparte categorie. Ze zijn vooral bekend uit Georgië, Slovenië en Friuli in Italië en genieten internationale populariteit vanwege hun distinctieve karakter. Dit oudste wijnmaakproces is zelfs door UNESCO erkend en beschermd.

 

Proefnotities: De wijn heeft een rijke geur, zoete flora, met een toets van gekonfijte peer en een lichte kamille, boterachtige afdronk. In de mond is het robuust, vol, zacht en hartig. De wijn heeft een zuurgraad die de wijn in evenwicht brengt voor een afdronk van ongelofelijke persistentie.
Gaat goed samen met: foie gras, oude kazen, oosterse gerechten, vis en wit vlees

 

Alcoholgehalte: 13% vol

Ideale temperatuur: 9-10°C